4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΓΚΑ

4η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα - 4th International Yoga Day

 


Για πέμπτη συνεχή χρονιά o Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας, το Light of Yoga και ο Π.Ο. Δήμου Ν. Σμύρνης παρουσιάζουν μια ανοιχτή ημερίδα Yoga η οποία περιλαμβάνει δωρεάν εργαστήρια/μαθήματα από όλα τα συστήματα γιόγκα, ομιλίες και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με χορό και μουσική. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12.00 και τελειώνει στις 21.00.
Η Γιόγκα αποτελεί ένα φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 3000 χρόνια και εμπεριέχει πρακτικές που αποσκοπούν στη σταδιακή ανάπτυξη της συνειδητότητας του ατόμου. Απώτερος στόχος της είναι η εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η γνωριμία του κοινού με τη φιλοσοφία και τις αρχές της Γιόγκα.
Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού χώρου θα φιλοξενηθούν περίπτερα με προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν την Γιόγκα, καθώς και την υγεία και ευεξία γενικότερα.

Διεθνής ημέρα της Γιόγκα


Η 21η Ιουνίου, ημερομηνία του θερινού ηλιοστασίου, καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών της 11ης Δεκεμβρίου 2014. Η πρωτοβουλία για το εορτασμό της Γιόγκα σε παγκόσμιο επίπεδο ανήκει στον Πρωθυπουργό της Ινδίας κ. Narendra Modi και βρήκε ένθερμη υποστήριξη σε πάνω από 170 αντιπροσωπίες κρατών, κάτι που καταδεικνύει ότι τα ορατά και μη οφέλη της γιόγκα έχουν γίνει αποδεκτά από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 
Στην Ελλάδα ο εορτασμός της 4ης Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου 2018 στο Άλσος Νέας Σμύρνης, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Οι δωρεάν εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12.00 π.μ. με τη συμμετοχή καταξιωμένων δασκάλων, που εκπροσωπούν διαφορετικά  συστήματα Yoga. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα όλων των επιπέδων, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν διαλέξεις σε ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια που σχετίζονται με την ιστορία και τα οφέλη της Γιόγκα.
Είσοδος Δωρεάν
Πληροφορίες: http://yogaportal.gr
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΟΓΚΑ
Διαβάστε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00

                    Τηλέφωνο: 210 5200900                 Κινητό: 6974 996640

Newsletter